Pehmee-podcast ulkona nyt!

Bodyloveen ja aktivismiin keskittynyt kollektiivi julkaisee podcast-sarjansa ensimmäisen tuotantokauden Ruskeissa Tytöissä. Pehmee on historian ensimmäinen, aidosti intersektionaalinen lihavuussarja.

pehmee_official_059.jpg

Pehmee on Ruskeiden Tyttöjen uusin podcast-sarja. Samalla se on historian ensimmäinen lihavuutta ruskeiden suomalaisten näkökulmasta käsittelevä journalistinen tuotos. Sarjassa kuullaan viisi jaksoa, jotka julkaistaan viikottain tammikuun alkuun saakka.

Äänessä ovat Ruskeiden Tyttöjen AD:nakin tunnettu Caroline Suinner ja aktivisti Meriam Trabelsi. Vieraina kuullaan kehoaiheisiin erikoistuneita vieraita ja Suomen kiinnostavimpia fit girlejä, eli fat it girlejä. Sarjassa keskustellaan niin muodista, kauneudesta, terveydestä, seksuaalisuudesta, yhteiskunnallisista teorioista kuin tulevaisuudesta.

Pehmee on tehty intersektionaalisesta feminismistä, radikaalista itserakkaudesta, kehopositiivisuudesta ja hyvistä viboista. Pehmee haastaa kauneus- ja muita ihanteita, mutta myös (suomalaisen) kehopositiivisuuskeskustelun nykytilaa, joka on edelleen paljolti valkoisuuden ja muiden normien dominoimaa.

Pehmee haluaa tehdä kehopositiivisuuskeskustelusta avoimemman kaikille, jottei samastumispintaa tarvitsisi etsiä miljoonasta eri paikasta, eivätkä esimerkiksi ruskeat ihmiset, transihmiset, vammaiset ihmiset ja yli koon 52 ihmiset jäisi enää keskustelun ulkopuolelle”, lupaavat Suinner ja Trabelsi.

Voit kuunnella Pehmeetä soundcloudista, spotifystä ja Radio Helsingistä, jonka kanssa yhteistyössä sarja on tuotettu.

Pehmeetä voi seurata myös instagramista.

Toimitus
Kuva: Eeva-Liisa Orupold