Mallikansalainen: Melanie, 15

 

 ”Minusta tuli malli viime vuonna Instagramin kautta. Ihan ensin otti yhteyttä legendaarinen Ford Models, joka oli eksynyt tililleni. IMG-jättimallitoimistolla sattui olemaan samoihin aikoihin #weloveyourgenes-niminen kampanja käynnissä. Sen idea oli, että mallinurasta haaveilevat voivat liittää hastagin kuviinsa – niin minäkin sitten tein hetken mielijohteesta. IMG:n lisäksi kuvani huomasi myös kolmas maailman suurimmista mallitoimistoista, Elite, josta tuli ihmisiä tapaamaan minua Suomeen. IMG on kuitenkin aina ollut unelmamallitoimistoni, joten valitsin sen heti kun he ottivat yhteyttä ja sanoivat, että pitävät kuvistani.”

 

”He kutsuivat minut Pariisiin viime kesänä. Olin 14-vuotias enkä voinut tehdä mallintöitä Ranskan lainsäädännön vuoksi, mutta minusta otettiin paljon testikuvia, ja IMG auttoi minua pääsemään täällä Suomessa Paparazzi-mallitoimiston listoille. Suomessa minunikäiseni saavat tehdä kevyttä työtä yhdessä aikuisten kanssa. Ranskan ikäraja on 16, joten ensi talvena pääsen tekemään sinnekin töitä.”

 

”Olen tehnyt vasta pari kuvausta ja kävellyt catwalkilla kerran, mutta käsitykseni muoti- ja mallimaailmasta on muuttunut todella paljon. Yleensä sanotaan, että mallit ovat itsekeskeisiä eikä heidän tarvitse osata muuta kuin olla pitkiä ja kauniita. Itse taas huomasin, että koska maailmassa on niin paljon kauniita tyttöjä, persoonalla on todellakin väliä. Olen myös kuullut, että malleja arvostellaan rajusti suoraan päin naamaa, mutta itse en ole kokenut mitään kovin suoraa. Se on varmaankin vielä edessä. ”

 

”Paljon tylsempää on ollut se, että hiuksiani kommentoidaan jatkuvasti ja huomaan kyllä, ettei viereiseltä tytöltä kysytä samanlaisia juttuja. Välillä pelkään, että afroon tottumattomat kampaajat polttavat ne irti – se on paljon isompi huolenaihe kuin arvostelu! Mutta idoleitani ovat Naomi Campbell, Imaan Hammam ja Alanna Arrington. Tämä on se työ, jota haluan tehdä, ja olen nauttinut tästä hirveästi. Haluan vielä kymmenen vuoden päästäkin asua New Yorkissa mallikavereideni kanssa ja kokea uusia asioita tähän samaan tahtiin. 25-vuotiaana olen kävellyt Victoria's Secretin näytöksessä pari kertaa ja perustanut ison afrohiustuotemerkin.”

 

”Vaikka olen tehnyt töitä vasta vähän aikaa, en ole välttynyt kommelluksilta. Olin kävelemässä eräässä hyväntekeväisyysgaalassa yhdessä muiden mallien ja missien kanssa. Missien tehtävänä oli mennä vastaanottamaan vieraita ja viihdyttää heitä kevyen keskustelun merkeissä. Pukuni suunnittelija oli sitä mieltä, että näytin niin kauniilta, että minunkin pitäisi mennä punaiselle matolle juttelemaan ihmisille. Yhtäkkiä Krista Siegfrieds oli siinä ja minä ihan fanityttönä änkytin jotakin noloa. Kuuntelin kuinka kokeneet muoti-ihmiset keskustelivat keskenään pitkistä uristaan ja mietin, että minähän olen ysiluokkalainen, ei minulla ole mitään taustatarinaa! Mutta kyllä minä sitten keksin jotakin puhuttavaa ja ihmiset olivat oikein ystävällisiä.”

 

 

Tässä juttusarjassa tutustutaan Suomen kiinnostavimpiin malleihin.

 

 

Tuotetiedot: 

Meikkivoide: Mac Pro Longwear foundation sävyt nc 43+nw43 ja Lumene Invisible Illumination: Instant glow watercolor bronzer

Luomiväri: Mac Paint Pot sävy Indianwood

Kulmat: Anastasia Clear brow gel

Ripset: H&M Best Curlfriend mascara sävy Deep black

Huulet: Elizabeth Arden Eight Hour® Cream

 

 

Hiukset: Meron Laine

Meikki: Keiku Borgström

Kuvat: Jussi Särkilahti

Mallitoimisto: Paparazzi / IMG