Ihanat kiharat, II osa: Operaatio ylläpito

 

Ota haltuun parhaat kotikonstit afron hoitoon.

 

 

Kihara tukka on luonnostaan suoraa tukkaa huomattavasti kuivempi, koska hiuspohjassa esiintyvä öljyisyys valuu kiharan hiuksen kierteitä pitkin hitaammin latvoihin kuin suoraa hiusta myöten. Myös ikä ja ympäristön saasteet vaikuttavat kiharaan hiukseen rajummin kuin suoraan. Jotta kihara pysyisi terveenä, on sitä hoidettava erilaisin kosteuttavin menetelmin. Vain kokeilemalla selviää, mitkä ovat kullekin päälle sopivin pesuväli ja parhaat tuotteet. Nyrkkisääntö on kuitenkin se, että hius pestään korkeintaan kerran viikossa.

 

Kosteutuksen eri vaiheita ei kannata jättää väliin, vaikka ne tuntuisivatkin työläiltä. Kalenterista kannattaakin varata runsaasti aikaa öljyjen ja maskien kanssa lutraamiseen – ja Netflixistä jokin hyvä elokuva kaveriksi. Pesua edeltävänä päivänä tai viimeistään muutama tunti ennen pesua hius kosteutetaan uittamalla se juuresta latvaan runsaassa määrässä mitä tahansa öljyä (vaikkapa kookos, argan, risiini jne.). Tämä valmistelee hiuksen pesua varten, joka on itsessään kuivattava prosessi.

Osallistu arvontaan ja voita itsellesi
täydellinen hiustenhoitopaketti!
Katso ohjeet jutun lopusta!

 

Hiukset kannattaa puhdistaa aina erityisesti kiharalle hiukselle tarkoitettu kosteuttavalla, sulfaatittomalla shampoolla. Sulfaatit riisuvat hiukset entisestään öljystä, ja sitä ei kihara tukka pidemmän päälle kestä, vaan alkaa katkeilla. Jos viikon mittainen pesuväli tuntuu liian pitkältä esimerkiksi urheilussa tapahtuvan hikoilemisen tai vaikkapa töissä tarttuvien hajujen vuoksi, voi välissä käyttää puhdistavaa hoitoainetta, eli ns. co wash -tuotetta, joka ei kuivata hiusta liikaa.

 

Pesun jälkeen latvoihin hierotaan muutamaksi minuutiksi hoitoaine, jonka vaikuttaessa aloitetaan harjaaminen. Hiukset kannattaa jakaa esimerkiksi neljään osioon, jotta niitä on helpompi käsitellä. Hoitoaine huuhdellaan pois, minkä jälkeen hiukset kuivataan t-paidalla tai mikrokuitupyyhkeellä – Suomessa jälkimmäisiä saa halvimmalla ja helpoiten retkeilykaupoista. Frotee kannattaa unohtaa loppuelämäksi!

 

Pesun ja hoitoaineen jälkeen seuraa syväkosteuttava naamiovaihe. Koska kihara hius on lähtökohtaisesti kuiva, ja pesu riisuu siitä lian lisäksi myös vähän, hyvän kosteuden, se pitää rakentaa takaisin runsaan ulkopuolisen kosteutuksen avulla. Hiusnaamio kannattaa viitsiä laittaa jokaisen pesun jälkeen, siitä ei ole ainakaan mitään haittaa. Vaikka pakkauksessa neuvottaisiin jättämään maski päähän muutamaksi minuutiksi ennen huuhtomista, voi sen antaa vaikuttaa ainakin puoli tuntia. Jos hius on todella rapeassa jamassa, voi maskin jättää yön yli päähän.

 

 

Kun hiusnaamio on huuhdottu pois, lisätään jätettävä hoitoaine. Jos hius on kovin kihara tai kovin kuiva, voi käyttää suihkutettavaa ja voidemaista jätettävää hoitoainetta yhtä aikaa. Loivempaan kiharaan tai valmiiksi parempikuntoiseen tukkaan riittää jompikumpi. Lopuksi kaikki kosteus vielä lukitaan hiuksiin reilulla satsilla mitä tahansa öljyä (sama kuin ennen pesua käytetty sopii tähänkin), jotta mikään ympäristössä – ilman kuivuus, pöly – ei pääse imemään kosteutta pois. Tämän jälkeen voi alkaa tekemään haluamaan kampausta ja käyttää siihen haluamiaan muotoilutuotteita.

 

Tässä vaiheessa hiukset ovat vielä kosteat pesusta ja hoitoaineista, joten ne kannattaa kuivattaa huolella, joko käärimällä kevyille twisteille yön yli tai diffuuserikuivaimella jos haluaa heti valmista.

 

Huom! Kiharahiuksisten kannattaa käyttää aina nukkuessa satiinityynyliinaa tai kääriä pään ympärille esimerkiksi silkkihuivi, jotta hius ei hankaudu ja kosteus haihdu ennenaikaisesti.

 

Osallistu arvontaan ja voita itsellesi slideshown kattava tuotepaketti, jonka tarjoavat Beauty Pop Up ja KC Professional. Mene Ruskeiden Tyttöjen Instaan, seuraa meitä ja kommentoi juttua koskevan kuvan alle, miksi juuri sinun pitäisi saada setti itsellesi. Paras kommentti palkitaan!

 

Tuotteet

Joico curls: shampoo, hoitoaine, co+wash, reanimating mist, curl correcting milk, K-pak luster locks

KC Professional: Back to the roots nourishing scalp cream

TANGLE TEEZER : Blow-styling smoothing tools , finishing hairbrush, detangling hairbrush

 

 

 

 

Hiukset, vinkit ja valokuvat: Meri
Malli: Rebekka