Ihanat kiharat, I osa: Suorat pois

 

Lue miten siirtyä suoristetusta tukasta afroon ja säilyä täyspäisenä.

 

REBE2.jpg
 

 

Palaaminen suoristetusta tukasta takaisin afroon riippuu siitä, miten hius on alun perin suoristettu. Jos tukka on vedetty vahvoilla kemiallisilla aineilla suoraksi, ovat vaihtoehtoina joko big chop tai transitioning (joille pitäisi näin sivumennen keksiä suomenkieliset nimet!). Ensimmäinen tarkoittaa kaiken suoran hiuksen leikkaamista kokonaan pois, ja jälkimmäinen vähittäistä suorien latvojen pätkimistä niin, että päässä on samanaikaisesti sekä suoraa että kiharaa tekstuuria, joiden kanssa voi leikitellä erilaisin kampauksin. Jos tukka on suoristettu vain väliaikaisesti pelkällä suoristusraudalla tai polttamalla keratiinihoito raudalla kiinni hiukseen, on siirtymä nopeampi ja helpompi.

 

 

 

Kuvan mallin tukkaa oli suoristettu väliaikaisesti mutta säännöllisesti vuosien ajan kuumalla raudalla. Koko tukan leikkaamiseen ei ollut tarvetta, mutta syviä lämpövahinkoja oli päässyt syntymään. Kuivia latvoja leikattiin pois useita senttejä. Sen jälkeen hiuksiin laitettiin jälleenrakentava, mallin omaa väriä mahdollisimman lähellä oleva Olaplex-väri ja -hoito sekä jätettävä, tarpeeksi proteiinipitoinen hoitoaine, jotta afrohius pysyy kimmoisana ja tasapainossa (ks. tarkemmat tuotetiedot jutun lopusta). Pyyhekuivat hiukset kuivattiin keskilämpöisellä diffuuserikuivaimella, jotta kihara ei litistyisi kasaan.

 

 
 

TUOTTEET

Pesu: Joico Perfect curl shampoo ja hoitoaine

Muotoilu: Joico curl correcting milk, Joico K-pak color therapy restorative styling oil, Cantu shea butter leave in conditioner

Lämpösuoja: Four reasons heat styler

 

(Tulossa: Osa II – parhaat niksit afron kotihoitoon!)

 

 

Hiukset, vinkit ja valokuvat: Meri
Malli: Rebekka