Q&A: Hafsa Lodi

 

Karkkiväreistä ja arabiankielisistä kirjailuista tunnettu muotisuunnittelija viimeistelee parhaillaan uutta ramadan-mallistoa.

 

Hafsa Lodilla ei ole omaa nettikauppaa, mallistot näkee ja yhteystiedot saa  Instagramista . Kaikki tämän jutun kuvat on lainattu sieltä.

Hafsa Lodilla ei ole omaa nettikauppaa, mallistot näkee ja yhteystiedot saa Instagramista. Kaikki tämän jutun kuvat on lainattu sieltä.

Kuka olet?
Hafsa Lodi, arabiermiraattilainen vaatesuunnittelija ja stylisti, mutta myös Arabiemiraattien englanninkielisen The National -lehden toimittaja. Erityisalojani ovat muoti, lifestyle ja naisia koskettavat yhteiskunnalliset asiat. Olen suorittanut kandidaatintutkinnon journalismissa Torontossa sekä maisterintutkinnon islamilaisesta laista Lontoossa.

Ihastuin vaatteisiisi koska niissä on samaa Marie Antoinette -estetiikkaa kuin Sofia Coppolan elokuvissa, mutta yhdistettynä arabiankielisiin kirjailuihin kuten vaikkapa ”Al-Hub, Laa Al-Harb”. Miten itse kuvailisit tyyliäsi ja mistä saat inspiraatiosi?
Minua inspiroi hillityt katutyylit, pastellisävyt sekä itämaisen perinteen hienovarainen kosketus. Mielestäni vaatteeni ovat omalaatuisia mutta helposti päällä pidettäviä.

 

 

Screenshot 2017-05-08 11.27.58.png
Screenshot 2017-05-08 11.27.58.png
 

Eräs siniharmaa kissa vilahtelee usein Instagram-tililläsi. Kerro hänestä.
Hän on nimeltään Maya – minun kultani!

Mikä sai sinut perustamaan oman vaatemallistosi nousujohteisen toimittajanuran keskellä?
Olen osannut ommella nuoresta asti ja kävin pienenä Teksasissa asuessani ompelutunneillakin. Mutten alkanut ottaa ompelemista vakavana ammattivaihtoehtona kuin vasta vuoden 2011 kesällä, kun aloin tehdä tylsyyksissäni mekkoja läheisille ystävilleni ja näin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?
Tottapuhuen melko uuvuttava. Kuljen päivittäin 120 kilometriä Dubaista Abu Dhabiin journalistin ominaisuudessa, illalla syön päivällisen ja ompelen pari tuntia ennen nukkumaanmenoa.

 

 
Screenshot 2017-05-08 11.28.54.png
Screenshot 2017-05-08 11.30.42.png

 

Mistä sait idean arabialaisiin kalligrafiaan ja teksteihin vaatemallistossasi?
Rakastan sitä, miltä arabialainen kirjoitus näyttää. Kirjoitin aikoinaan runon englanniksi siitä, millainen ideaali asiakas olisi ja käännätin sen arabiaksi. Runon nimi on ”Beduiiniballerina”.

Minkälaisia materiaaleja käytät?
Materiaalit vaihtelevat vuodenajasta riippuen. Talvella pitäydyn fleece-vuorellisissa college-paidoissa, kesä- eli ramadan-mallistossa käytän kepeitä puuvilla- ja pellavakankaita. Koristelen vaatemallistoni ompelemalla niihin helmiä ja kristalleja käsin tai koneella kirjaillen. Teen kaikki kirjailut kotona. Kankaat ja koristeet tulevat Arabiemiraateista ja Pakistanista.

Miltä muotimaailma ja muotiteollisuus näyttävät Emiraattien perspektiivistä?
Minusta täällä näkee muotia laidasta laitaan. On naisia, joiden vaatekaapit ovat täynnä nykytrendejä ja merkkejä – ja sitten on naisia jotka tulkitsevat muotia omalla twistillään.  

Suunnitteletko tällä hetkellä uutta mallistoa?
Kyllä, suunnittelen paraikaa ramadan-mallistoa, joka on tyypillisesti myöhässä. (Ramadan alkanee toukokuun viimeisellä viikolla, toim. huom.)

Sano kolme asiaa, joita ilman et voisi elää?
Sukat, kynsilakka ja banoffee-piiras.  

 

 

 

Mona Eid