Ruskeat Tytöt x AFROPUNK Lontoo: SPINTHRIFT MARKET

 

Festareilta löytyy musiikin lisäksi myös afrikkalainen indiemuoti- ja kauneustori.

 

Mukavat tennarit ja ne farkut, jotka saavat sotkeentua vai naftaliinista esiin kaivetut aarteet, jotka päällä tehdään lähtemätön vaikutus? Siinäpä festarivaatetuksen kiperin kysymys. Samalla tavalla kuin helsinkiläiset tekevät muodin pyhiinvaelluksen Flowhun, vaeltavat Lontoonsilmäätekevät afrokulttuurin edustajat AFROPUNK-festivaalille omaan pyhättöönsä.

 

Musiikin ja ruoan lisäksi AFROPUNK on tunnettu lähes runway-tyyppisenä katumuodin näyttämönä. Festivaalin kävijät ovatkin osoittaneet todellista ainutlaatuisuutta: upeasti laitetut afrohiukset, vaatteet ja yleinen habitus huokuvat melkoista tyylitajua. Tämän ovat huomanneet myös tapahtuman järjestäjät. Huolella kuratoidun musiikki- ja ruokatarjonnan lisäksi AFROPUNK Lontoosta löytyy SPINTHRIFT MARKET -alue, josta löytyy kattava valikoima paikallisia muotibrändejä. Punaisena lankana vaatteissa, asusteissa ja kosmetiikassa kulkee Lontoon urbaanin elämän ja suunnittelijoiden afrikkalaisten juurien täydellinen tasapaino sekä kierrätetyt ja luonnonmukaiset materiaaleja.

 

Ruskeat Tytöt listasi viisi mielenkiintoista liikettä, jotka esittelevät AFROPUNK Lontoossa itsensä ja tuotteensa:

 

IMG_2239_2048x2048.JPG
IMG_7970_2048x2048.JPG

 

1. Continent Clothing

Continent Clothingin afrikkalaisista vahakankaista tehdyt bomber-takit iskevät ajan hermoon ja ovat täydellinen esimerkki kulttuureita yhdistävästä hybridimuodista. Lisäksi kaupasta löytyy jo valtavirtaankin eksyneitä Dashiki-paitoja sekä erilaisia asusteita.

 

slide2.jpg

 

2. Uptown Yardie 

Mitä kenkiin tulee, on Uptown Yardie yksi kiehtovimmista tapauksista. Liikkeen kokoelmista löytyvät funkkaavat herrainkengät ja kenkiin lisättävät iltit, jotka tuovat loppusilauksen jokaiseen asukokonaisuuteen. Britteinsaarilla valmistetut kengät ovat saaneet inspiraationsa Bob Marleyn ajatuksesta jakaa tyyliä eri sosiaaliluokkien välillä.

 

Screenshot 2017-07-12 12.46.04.png

 

3. Le Ekhaya

Lähes kantaaottavia koruja valmistava Le Ekhaya saa inspiraationsa tekijänsä Unique Sibandan ndebele-juurista. Koruissa yhdistyy yksinkertaisuus ja värien harmonia tavalla, joka on oikeastaan aika skandinaavinen. Jokainen koru on huolella käsin tehty ja Sibanda toivoo antavansa jokaiselle korunkäyttäjälle voimaa ilmaista itseään.

 

butter2+copy.jpg

 

4. Sunu Kër

Alueelta löytyy myös afrohiuksisille tuiki tärkeitä kosmetiikkabrändejä kuten Sunu Kër, jonka kaikki tuotteet on valmistettu alusta saakka käsin. Perustajan Aïcha Daffén inspiraationa toimii Senegalin nouseva luonnonkosmetiikkatrendi. Daffé pyrkii luonnonmukaisiin tuotteisiin ja haluaa rohkaista käyttäjiään ihastumaan omaan kauneuteensa etniseen taustaan katsomatta.  

 

Joycelyn-and-Rachael.jpg

 

5. afrocenchix

Pelkästään afrohiusten hoitoon keskittynyt afrocenchix valmistaa tuotteensa Yhdistyneessä Kuningaskunnassa.  Yrityksen tavoitteena on luoda tuotteita, jotka helpottavat kiharien hiusten hoitoa arjessa. Tämän lisäksi tuotteiden vaatimuksiin kuuluu allergisoimattomuus, sillä yksi yrityksen perustajajäsenistä väsyi aikanaan siihen, että allergiat rajoittivat hänen mahdollisuuksiaan käyttää erilaisia hiustuotteita. Yritys haluaa olla myös luontoa kunnioittava ja pakkaa tuotteensa kierrätettäviin materiaaleihin.

 

 

Teksti: Monica Gathuo
Kuvat: Dennis Manuel & Valmistajien sivustot