rtlit.png
RT LIT Akatemia.png
 

 

RT LIT AKATEMIA on kirjoittajakoulu
14–29-vuotiaille Ruskeille* Tytöille**.

 


Järjestämme opetusta kahdella linjalla: luovan kirjoittamisen ja journalismin parissa. RT LIT AKATEMIAssa voit oppia kirjoittamista pitkän linjan kirjallisuus- ja media-alan ammattilaisten opetuksessa, saat takuuvarmoja samastumisen kokemuksia sekä ympäristön, jossa voit kokeilla siipiäsi kirjoittajana turvallisesti.


 

RT LIT AKATEMIAssa
on monenlaista ohjelmaa tarjolla:

 

1.

puolen vuoden mittaisissa koulutusohjelmissa pääset työstämään omaa tekstiäsi tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti sekä mahdollisesti julkaisemaan sen joko Ruskeat Tytöt -verkkomediassa tai yhdessä Kustantamo S&S:n kanssa julkaistavassa kirjassa. 

 

2.

kaikille avoimissa työpajoissa ja seminaareissa pääset oppimaan mm. visuaalisesta journalismista, pitchaamisesta ja brändäämisestä, sarjakuvasta viestinnän välineenä sekä omaelämäkerrallisesta kirjoittamisesta.

3.

tulossa on myös kirjoittamisen verkko-opetusta, joka on kaikkien saatavilla.

Katso alempaa tältä sivulta, miten pääset mukaan ensimmäiselle luovan kirjoittamisen kurssille!
Kursseja ja työpajoja järjestetään vuoden 2018 aikana Helsingissä, Vantaalla ja Turussa.
Journalistisen kirjoittamisen kurssi alkaa kesällä 2018.

 

Saat tietoa alkavista kursseista,
työpajoista ja muista uutisistamme
seuraamalla meitä somessa:

 
 RT LIT journalistisen kirjoittamisen pilotti. Kesä 2017.

RT LIT journalistisen kirjoittamisen pilotti. Kesä 2017.

 
 
Hae mukaan luovan  kirjoittamisen kurssille_.png

 

Mitä

Puolen vuoden mittaisella kurssilla opit kirjoittamaan kaunokirjallista tekstiä tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti. Tutustumme perusasioihin kuten tekstin rakenteeseen, henkilöhahmojen luomiseen, dialogiin, kertojan ääneen ja teemoihin. Keskustelemme kurssilla oman äänen löytämisestä, erilaisista genreistä, omaelämäkerrallisesta kirjoittamisesta, ja myös siitä, mitä kirjan julkaisuprosessiin kuuluu.

Opettajina toimivat mm. Ruskeiden Tyttöjen päätoimittaja ja kirjailija Koko Hubara, moninkertaisesti palkitun Auringon asema -romaanin kirjoittanut, nykyisin kirjoittamisen opettajana toimiva  Ranya Paasonen, yksi kansainvälisesti eniten huomiota herättäneistä suomalaiskirjailijoista, Kissani Jugoslavia ja Tiranan sydän -teoksista tunnettu Pajtim Statovci sekä Storm Sisters -nuortenkirjasarjan luonut Mintie Das. Kurssiin kuuluu viisi lähiopetuskertaa, etätehtäviä, henkilökohtaisia tapaamisia kustannustoimittajan kanssa sekä vapaaehtoisia vierailuja kirjallisuustapahtumiin. Pääsyliput tapahtumiin sisältyvät kurssin hintaan, joka on 50 euroa.

 

Missä

Kustantamo S&S:n tiloissa Helsingin Kruununhaassa.

 

Milloin

Lähiopetuskerrat ovat 3.5., 7.6., 16.8., 20.9., sekä 17.10. klo 16.30–19.30. Kesätauon aikana tehdään kirjoitustehtäviä, joiden palautus on 31.7. Lisäksi järjestetään marraskuussa yhteisesti sovittavana iltana karonkka sekä vierailut Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumaan 26.5. ja Helsingin kirjamessuille lokakuun lopussa.

 

Hakuaika on päättynyt,
tiedot seuraavista kursseista
 ilmoitetaan heinä-elokuussa 2018.

 

Kenelle

14–29-vuotiaille, kirjoittamista rakastaville Ruskeille Tytöille.

 

Näin haet

Lähetä lyhyt (puoli sivua riittää!) vapaamuotoinen esittely itsestäsi ja sen lisäksi 5–15 sivun mittainen tekstinäyte, joka voi olla mikä tahansa teksti tai tarina, esimerkiksi novelli, osa laajemmasta käsikirjoituksesta, essee tai runovalikoima osoitteeseen: info@ruskeattytot.fi otsikolla ”RT LIT AKATEMIA”. Näytteiden perusteella kurssille valitaan noin 10 opiskelijaa.

Valinnat tehdään huhtikuun aikana, ja valittuihin opiskelijoihin otetaan yhteyttä sähköpostitse huhtikuun loppuun mennessä. Huomaathan, että osa opetuksesta on englanniksi.

 

Lisätietoja: koko(at)ruskeattytot.fi ja mirjam.ilvas(at)sets.fi.

 

Muutokset ovat mahdollisia.

 

 RT LIT luovan kirjoittamisen pilotti. Kesä 2017. 

RT LIT luovan kirjoittamisen pilotti. Kesä 2017. 

 

 

RT LIT AKATEMIAn perustajat:

 

 

RT LIT AKATEMIAA RAHOITTAVAT:

 

 

*Ruskeilla ihmisillä tarkoitetaan tässä yhteydessä kaikkia Suomessa rodullistetuiksi tulevia ihmisiä, eli sellaisia henkilöitä jotka nähdään meillä ei-valkoisina ja ei-suomalaisina. Esimerkiksi saamelaiset, romanit, afrikkalais-, arabi- ja muut aasialaistaustaiset ihmiset ovat ruskeita, ja samoin myös venäläis- ja virolaistaustaiset ihmiset voivat tulla rodullistetuiksi Suomessa.

*By brown people we mean all people who are  being racialized in the Finnish context. This means people who are viewed here as non-white and/or non-Finnish eg. the Same, the Roma and people of African, Arab, Asian descent, who are considered brown or people of colour. Also Russian and Estonian people are often racialized in Finland.


** Tytöillä tarkoitetaan tässä yhteydessä sukupuolen moninaisuutta, eli kaikkia niitä sukupuolia, jotka eivät ole “mies”  tai “poika" ja niitä, jotka asettuvat kaksijakoisen sukupuolijärjestelmän ulkopuolelle.

**By girls we refer to all genders except the normative "male", also people outside the gender binary. 

 

RT LIT AKATEMIA on suunnattu itsensä ei-valkoisiksi ja ei-miehiksi kokeville, eli tytöille, naisille, muunsukupuolisille jne.