Kurssit

Pidemmillä kursseilla pääset työstämään omaa tekstiäsi tavoitteellisesti.

Useamman kuukauden mittaisilla kursseilla opettajamme sitoutuvat kehittämään tekstiäsi kanssasi pitkäjänteisesti. Osa teksteistä julkaistaan Ruskeat Tytöt -verkkomediassa tai yhdessä Kustantamo S&S:n kanssa julkaistavassa kirjassa.

Kursseja järjestetään sekä journalistisesta että luovasta kirjoittamisesta kiinnostuneille.


Tulossa syksyllä 2019:

Helsingin lukioiden valinnaisten kurssien kurssitarjottimella:

moi.jpg

Luovan kirjoittamisen kurssi
Helsingin kielilukiossa


Ajankohta: 1. jakso 13.8.-27.9.2019

Kurssin kuvaus:

Kurssilla tutustutaan luovan kirjoittamisen perusteisiin. Tarkoituksena on antaa monipuolisia eväitä aloitteleville kirjoittajille. Kurssilla käsitellään muun muassa kertovan proosan, esseen ja runojen kirjoittamista, ja erilaisia kirjoittamisen tapoja lähestytään luennoin ja harjoituksin. Kurssilla annetaan myös runsaasti henkilökohtaista palautetta, joka auttaa osallistujia tunnistamaan omat vahvuutensa kirjoittajina. Kurssin vastuuopettajana toimii Ranya Paasonen.

Kurssit on suunnattu rodullistetuiksi/ruskeiksi identifioituville nuorille ja kaikille sukupuolille.

nesa-by-makers-IgUR1iX0mqM-unsplash.jpg

Journalistisen kirjoittamisen kurssi
Alppilan lukiossa


Ajankohta: 2. jakso 30.9.-26.11.2019

Kurssin kuvaus:

Kurssilla opitaan keskeiset journalistiset periaatteet, hahmotellaan erilaisia juttutyyppejä ja niiden keskinäisiä eroja ja yhteneväisyyksiä. Lisäksi otetaan haltuun työkaluja, joilla opiskelijat voivat kehittää journalistista ajatteluaan ja ennen kaikkea kurssi vahvistaa medialukutaitoa. Kurssilla harjoitellaan myös omien juttujen kirjoittamista ja annetaan säännölllisesti henkilökohtaista palautetta. Kurssin vastuuopettajana toimii Koko Hubara.

Kurssit on suunnattu rodullistetuiksi/ruskeiksi identifioituville nuorille ja kaikille sukupuolille.