Kirjoituskilpailu

RTLITAkatemia_Kirjoituskilpailu.jpg

RT LIT AKATEMIA x Kustantamo S&S järjestää kirjoituskilpailun, jonka aiheena on

HIUKSET

Kirjoituskilpailu on suunnattu kaikenikäisille ruskeille* kirjoittajille!

Hiukset ovat näkyvä osa ihmisen kehoa. Hiusten käsitteleminen ja stailaaminen voi olla itseilmaisun ja luovuuden väline, mutta hiuksilla on myös monenlaisia muita merkityksiä, niin poliittisia, tunteellisia ja henkilökohtaisia.

Viime vuosina Suomeenkin on rantautunut maailmalta tuttu ruskeiden ihmisten käymä omaehtoinen keskustelu hiuksista. Keskustelu liittyy erityisesti afrohiuksiin, mutta koskettaa myös muita ei-valkoisia hiuslaatuja, jotka ovat Suomessa poikkeuksia normista. Poikkeuksia normista ovat myös hiusten peittäminen, hiuksettomuus, erilaiset synteettiset hiukset, lisäkkeet ja peruukit. Mitä hiukset merkitsevät identiteetin kannalta, millaisia tarinoita niihin liittyy?

Hiukset ja niitä ympäröivät tarinat yhdistävät etenkin ruskeita ihmisiä, eikä aihetta ole juurikaan käsitelty suomalaisessa kirjallisuudessa.

Ruskeat Tytöt ry:n alla toimiva kirjoittajakoulu RT LIT AKATEMIA ja Kustantamo S&S julistavat yhteisen kirjoituskilpailun, jonka teema on hiukset. Kutsumme ruskeita kirjoittajia pohtimaan hiuksia eri näkökulmista: kepeästi ja vakavasti, omakohtaisten kokemusten ja kuvitteellisten maailmojen kautta, henkilökohtaisena ja poliittisena ilmiönä. Tekstin muoto ja teeman käsittelytapa ovat vapaat. Voit osallistua kilpailuun esimerkiksi esseellä, novellilla, runoilla tai otteella romaanikäsikirjoituksesta. 

Osallistumisaikaa on 6.1.2020 asti. Kilpailun voittaja tai voittajat julkistetaan maaliskuussa 2020. Tekstit arvioi raati, jonka puheenjohtajana toimii kirjailija ja Ruskeat Tytöt Median päätoimittaja Koko Hubara. Muut raadin jäsenet ovat kustantaja Mirjam Ilvas ja Ranya Paasonen. Parhaat tekstit voidaan julkaista Kustantamo S&S:n kokoamassa antologiassa.

Toivomme löytävämme uusia kirjoittajaääniä, mutta kilpailuun voivat osallistua myös jo julkaisseet kirjoittajat.

*Ruskeilla ihmisillä tarkoitetaan tässä yhteydessä rodullistettuja, ei-valkoisia ja ei-kantasuomalaisia ihmisiä.

Toimi näin:

Kilpailutekstisi tulee olla 5-10 sivua pitkä. Käytä fonttikokoa 12 ja riviväliä 1,5.

Lähetä kilpailutekstisi sähköpostin liitteenä osoitteeseen info@ruskeattytot.fi viimeistään 6.1.2020. Kirjoita viestin otsikoksi "Kirjoituskilpailu" ja viestikenttään nimesi ja yhteystietosi.

Jos haluat osallistua nimimerkillä, voit lähettää kilpailuehdotuksesi myös postitse seuraavasti: Tulosta kilpailutekstisi. Varusta kilpailutekstisi jokainen sivu valitsemallasi nimimerkillä. Liitä kilpailuehdotukseesi suljettu kirjekuori, joka sisältää nimesi ja yhteystietosi. Kirjoita tämän kuoren päälle nimimerkkisi. Lähetä kilpailuehdotuksesi 6.1.2020 varustetulla postileimalla osoitteeseen Kustantamo S&S, PL 870, 00121 Helsinki. Kilpailuehdotuksia ei palauteta.

Säännöt

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti keväällä 2020. Parhaat tekstit palkitaan seuraavasti:

1. sija 500 €

2. sija 250 €

3. sija 250 €

Lisäksi kunniamaininnan saavat palkitaan tuotepaketeilla.

Kustantamo S&S varaa oikeuden julkaista kilpailutekstit.

Palkinnot voidaan jättää jakamatta mikäli kilpailuun ei tule määräaikaan mennessä riittävästi kilpailuehdotuksia.