Back to All Events

RT LIT Akatemia Turku: Luovan kirjoittamisen kurssi (4 kk)

RT LIT AKATEMIA, ÅBO AKADEMIN LASTEN KIRJASTO -HANKE JA TURUN KAUPUNGINKIRJASTO YHDESSÄ JÄRJESTÄVÄT:

Luovan kirjoittamisen kurssi 14-29-vuotiaille Ruskeille Tytöille ja Muunsukupuolisille! 

Mitä:

Neljän kuukauden mittaisella kurssilla opit kirjoittamaan kaunokirjallista tekstiä tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti. Tutustumme perusasioihin kuten tekstin rakenteeseen, henkilöhahmojen luomiseen, dialogiin, kertojan ääneen ja teemoihin. Keskustelemme kurssilla oman äänen löytämisestä, erilaisista genreistä, omaelämäkerrallisesta kirjoittamisesta, ja myös siitä, mitä kirjan julkaisuprosessiin kuuluu.

Opettajina toimivat mm. Ruskeiden Tyttöjen päätoimittaja ja kirjailija Koko Hubara, moninkertaisesti palkitun Auringon asema -romaanin kirjoittanut, nykyisin kirjoittamisen opettajana toimiva Ranya Paasonen sekä Storm Sisters -nuortenkirjasarjan luonut Mintie Das. Kurssiin kuuluu kuusi lähiopetuskertaa, etätehtäviä, henkilökohtaisia tapaamisia kustannustoimittajan kanssa sekä vapaaehtoinen vierailu kirjallisuustapahtumaan. Pääsylippu kirjallisuustapahtumaan sisältyy kurssin hintaan, joka on 50 euroa.

Missä:

Turun pääkirjastolla.


Milloin:

Lähiopetuskerrat ovat lauantaisin 6.10., 3.11., 1.12., 12.1.2019, 9.2.2019 ja 23.2.2019. klo 13.30–16.30. Joulutauon aikana tehdään kirjoitustehtäviä, joiden palautus on 12.1. Lisäksi vieraillaan Turun kirjamessuilla ja pidetään karonkka.


Kenelle:

14–29-vuotiaille, kirjoittamista rakastaville Ruskeille Tytöille ja Muunsukupuolisille. Jokainen saa kurssista todistuksen.


Näin haet:

Lähetä 23.9. mennessä lyhyt (puoli sivua riittää!) vapaamuotoinen esittely itsestäsi ja sen lisäksi 5–15 sivun mittainen tekstinäyte, joka voi olla mikä tahansa teksti tai tarina, esimerkiksi novelli, osa laajemmasta käsikirjoituksesta, essee tai runovalikoima osoitteeseen: info@ruskeattytot.fi otsikolla ”RT LIT AKATEMIA: LUOVA TURKU”. Näytteiden perusteella kurssille valitaan noin 10 opiskelijaa.

Valinnat tehdään ilmoittautumisajan päätyttyä, ja valittuihin opiskelijoihin otetaan yhteyttä sähköpostitse syyskuun loppuun mennessä. Huomaathan, että osa opetuksesta on englanniksi.

Lisätietoja: koko(at)ruskeattytot.fi ja mirjam.ilvas(at)sets.fi.

https://www.ruskeattytot.fi/rt-lit-akatemia
https://koneensaatio.fi/lasten-kirjasto/

Earlier Event: September 22
Journalistisen kirjoittamisen kurssi (6kk)