Ruskeat _ Tytöt__.png

RT Mitä

Ruskeat Tytöt on ensimmäinen suomalainen, pääasiassa suomenkielinen media ruskeilta ihmisiltä ruskeille ihmisille ja kaikille seksikkään ja laadukkaan yhteiskunnallisen, kulttuuri- sekä kauneus- ja muotijournalismin ystäville.

 

Ruskeiden Tyttöjen tavoite on laajentaa representaatioita mediassa, normalisoida meistä kerrottavia journalistisia tarinoita sekä toimia alustana ruskeille journalismin ammattilaisille toteuttaa omia projektejaan.

Ruskeat Tytöt on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, mutta kaikki sisältö pohjautuu intersektionaalisen feminismin teoriaan eli siihen, että kunkin yksittäisen ihmisen elämässä voi olla useita risteäviä tekijöitä – esimerkiksi ihonväri, sukupuoli, toimintakyky, fyysinen tai psyykkinen terveys ja luokka – jotka vaikuttavat hänen mahdollisuuksiinsa ja nähdyksi/kuulluksi tulemiseensa maailmassa. Ruskeat Tytöt pyrkii ottamaan huomioon sekä paljastamaan juttujen taustalla piilevät erilaiset valta-asetelmat, kontekstit ja ihmiselämän tasot.

Ruskeat Tytöt on monimedia: tuotamme ainakin tekstiä, kuvaa, videota ja podcasteja. Olemme myös yhteisö, ja pyrimme luomaan kaupunkikulttuuria tapahtumien muodossa siellä missä olemme.

Ruskeat Tytöt on myös konsultointi- ja viestintäpalvelu RT Konsult.

Konsultoimme ja koulutamme mm. median representaatioihin, sosiaaliseen mediaan sekä vähemmistöihin ja journalismiin liittyvissä asioissa välittäen paikalle alan johtavat asiantuntijat. Kysy lisätietoja: info@ruskeattytot.fi

Ruskeat Tytöt on ihan tavallinen media.

RT Missä

Ruskeat Tytöt on diasporassa.

Toimituskuntamme sijaitsee ja liikkuu ympäri maailman, uutisoiden ja analysoiden mitä on olla, niin fyysisesti kuin emotionaalisesti, suomalainen ja ruskea 2000-luvulla.

Ruskeat Tytöt toimii joustavasti myös kaupallisen maailman puolella sisältöyhteistyön, mainoskampanjoiden ja erilaisten sponsoroitujen projektien merkeissä, tavoittaen takuuvarmasti suomalaisessa digikentässä aiemmin ohitetut ruskeat suomalaiset.

RT Milloin

Ruskeat Tytöt Media lanseerattiin maaliskuussa 2017. Sen juuret ovat päätoimittaja Koko Hubaran helmikuussa 2015 perustamassa henkilökohtaisessa ja palkitussa Ruskeat Tytöt -blogissa, jonka pohjalta hän on kirjoittanut myös esseekokoelman Ruskeat Tytöt - Tunne-esseitä. Tällä hetkellä median takana on kymmeniä suomalaisia ruskeita mediatekijöitä.

RT Ketkä

 
 Koko Hubara  Co-Founder /  Editor-in-Chief                            koko (at) ruskeattytot.fi

Koko Hubara
Co-Founder / Editor-in-Chief                        
koko (at) ruskeattytot.fi

 Caroline Suinner  Co-Founder / Art Director                                                       caro (at) ruskeattytot.fi  

Caroline Suinner
Co-Founder / Art Director                                                     
caro (at) ruskeattytot.fi  

 Ervin Latimer  Head of Merchandising  ervin (at) ruskeattytot.fi

Ervin Latimer
Head of Merchandising
ervin (at) ruskeattytot.fi

 Mona Eid  Head of Administration  mona (at) ruskeattytot.fi

Mona Eid
Head of Administration
mona (at) ruskeattytot.fi

 
 
 Jasmina Amzil  Head of Marketing and Business Development  jasmina (at) ruskeattytot.fi

Jasmina Amzil
Head of Marketing and Business Development
jasmina (at) ruskeattytot.fi

 Monica Gathuo  Producer  Monica (at) ruskeattytot.fi

Monica Gathuo
Producer
Monica (at) ruskeattytot.fi

 

+ 30 hengen avustajajoukkomme ja toivottavasti sinä! Jos sinulla on idea jutusta joka sopisi Ruskeisiin Tyttöihin, ota rohkeasti yhteyttä: info@ruskeattytot.fi

 

*Ruskeilla ihmisillä tarkoitetaan tässä yhteydessä kaikkia Suomessa rodullistetuiksi tulevia ihmisiä, eli sellaisia henkilöitä jotka nähdään meillä ei-valkoisina ja ei-suomalaisina. Esimerkiksi saamelaiset, romanit, afrikkalais-, arabi- ja muut aasialaistaustaiset ihmiset ovat ruskeita, ja samoin myös venäläis- ja virolaistaustaiset ihmiset voivat tulla rodullistetuiksi Suomessa.


** Tytöillä tarkoitetaan tässä yhteydessä sukupuolen moninaisuutta, eli kaikkia niitä sukupuolia, jotka eivät ole “mies”  tai “poika" ja niitä, jotka asettuvat kaksijakoisen sukupuolijärjestelmän ulkopuolelle.