Back to All Events

Författarträff med Koko Hubara och Ebba Witt-Brattström

49347928_2071967506215199_3801699759572385792_n.jpg

”Jag existerar hela tiden, oberoende av rasismen och vitheten. Vi existerar.”

Finland kan delas in i tiden före och efter Koko Hubara. Essäsamlingen Bruna Flickor är den första boken som getts ut på finska av en brun flicka, för bruna flickor.

”Jag vet att den här boken inte är skriven för mig, och jag förstår det väldigt bra. Men det betyder inte, att det inte skulle vara en jävligt bra bok, som varenda en behöver läsa.” - helmikekkonen.com

Koko Hubaras blogg Bruna flickor har hyllats, prisats och väckt diskussion i Finlands litterära finrum, där det hittills inte funnits plats för icke-vita personer. Hubara skriver om teman som identitet, skönhet, hiphop och föräldraskap i förhållande till kön, etnicitet och klass. Hennes samling känsloessäer handlar om vikten av att bli sedd, och om att få se andra som en själv - i populärkulturen, i arbetslivet, i statistiken och i vardagen på busshållplatsen.

”Du har rätt att läsa artiklar om dig själv, skrivna av dig själv eller av personer som är som du, titta på tv-program som handlar om dig och höra din egen röst i radion.

”Jag hoppas att du vet att du inte är ensam. Vi har alltid funnits här, i hundratals år, i det här landet, du, jag, vi, de Bruna Flickorna.”

I diskussion med Ebba Witt-Brattström.

Later Event: March 31
Kaveria ei jätetä -tapahtuma