Back to All Events

Luovan kirjoittamisen kurssi (6kk)Mitä:

Puolen vuoden mittaisella kurssilla opit kirjoittamaan kaunokirjallista tekstiä tavoitteellisesti ja pitkäjänteisesti. Tutustumme perusasioihin kuten tekstin rakenteeseen, henkilöhahmojen luomiseen, dialogiin, kertojan ääneen ja teemoihin. Keskustelemme kurssilla oman äänen löytämisestä, erilaisista genreistä, omaelämäkerrallisesta kirjoittamisesta, ja myös siitä, mitä kirjan julkaisuprosessiin kuuluu.

Opettajina toimivat mm. Ruskeiden Tyttöjen päätoimittaja ja kirjailija Koko Hubara, moninkertaisesti palkitun Auringon asema -romaanin kirjoittanut, nykyisin kirjoittamisen opettajana toimiva Ranya Paasonen, yksi kansainvälisesti eniten huomiota herättäneistä suomalaiskirjailijoista, Kissani Jugoslavia ja Tiranan sydän -teoksista tunnettu Pajtim Statovci sekä Storm Sisters -nuortenkirjasarjan luonut Mintie Das. Kurssiin kuuluu viisi lähiopetuskertaa, etätehtäviä, henkilökohtaisia tapaamisia kustannustoimittajan kanssa sekä vapaaehtoisia vierailuja kirjallisuustapahtumiin. Pääsyliput tapahtumiin sisältyvät kurssin hintaan, joka on 50 euroa.

Missä:

Kustantamo S&S:n tiloissa Helsingin Kruununhaassa.

Milloin:

Lähiopetuskerrat ovat 3.5., 7.6., 16.8., 20.9., sekä 17.10. klo 16.30–19.30. Kesätauon aikana tehdään kirjoitustehtäviä, joiden palautus on 31.7. Lisäksi järjestetään marraskuussa yhteisesti sovittavana iltana karonkka sekä vierailut Helsinki Lit -kirjallisuustapahtumaan 26.5. ja Helsingin kirjamessuille lokakuun lopussa.

Kenelle:

14–29-vuotiaille, kirjoittamista rakastaville Ruskeille Tytöille.

Näin haet:

Lähetä lyhyt (puoli sivua riittää!) vapaamuotoinen esittely itsestäsi ja sen lisäksi 5–15 sivun mittainen tekstinäyte, joka voi olla mikä tahansa teksti tai tarina, esimerkiksi novelli, osa laajemmasta käsikirjoituksesta, essee tai runovalikoima osoitteeseen: info@ruskeattytot.fi otsikolla ”RT LIT AKATEMIA”. Näytteiden perusteella kurssille valitaan noin 10 opiskelijaa.

Valinnat tehdään huhtikuun aikana, ja valittuihin opiskelijoihin otetaan yhteyttä sähköpostitse huhtikuun loppuun mennessä. Huomaathan, että osa opetuksesta on englanniksi.

Lisätietoja: koko(at)ruskeattytot.fi ja mirjam.ilvas(at)sets.fi.